Pujje Olijfolie Helios Extra Virgin Olijfolie in gouden fles, 500 ml.
Helios is een monocultivar extra virgin olijfolie, medium fruitig, die afkomstig is van een enkele krachtige olijf: Ogliarola Salentina van duizendjarige olijfbomen. Een krachtige, krachtige fruitsoort die rijk is aan smaak met een groentegeur die een lichte bladnoot oproept. De gouden kleur met groene tinten doet onmiddellijk denken aan de stralen van een bijna eeuwigdurende zon, een welkome indringer van deze landen, waardoor deze nectar tegelijkertijd sterk en evenwichtig is.Absoluut veelzijdig kookgebruik. Met name geïndiceerd voor het kruiden van wit vlees, rauwe, gekookte of gestoomde groentegerechten en vissoepsmaak. Het kan ook worden gebruikt voor de bereiding van zachte taarten en lekker artisanaal ijs.
Pujje Olijfolie Helios Extra Virgin Olijfolie
Prijzen voor deze Olijfolie zijn niet vreemd. Zo hebben ze 2 maal goud gewonnen op de prestigieuze beurs van Los Angeles, 2x goud op de "world olive oil competition" in New-York en Japan etc.
“PAST PERFECT BIJ: wit vlees, groene groenten zowel gekookt, gesteamd of rauw. Lekker in cakes en met ijs...
Je ruikt het fruitge uit de groene olijf. er volgen aangename geuren van fruit en kruiden zoals banaan, gras, amandel en rijpe tomaat. De olie is zeer fijn en vloeibaar in de mond. Je smaakt pepertoetsen van groene en zarte peper en een aangenaam bittertje dat doet denken aan radijs en gele peper. Nadien krijg je toetsen van pijnboompitten.
Deze olijfolie afkomstig van bomen die meer dan een eeuw oud zijn. De reden hiervoor is dat oudere bomen betere en subtielere vruchten afgeven. Deze bomen bevinden zich om te beginnen niet op eenzelfde plaats en de pluk hiervan is zeer tijdrovend. Een veel voorkomende manier van plukken is via een arm die aan een tractor is vastgemaakt. Men maakt de arm vast rond de boom, schudden maar en de olijven vallen in netten. Bij eeuwenoude bomen lukt dit niet. De stam is te dik. Hier komt dus kamwerk aan te pas. Een kleine rekensom leert ons dat een goede plukker/kammer 100€ kost per dag. Hij plukt tussen de 7 en de 9 liter per dag. We spreken hier over een soort prestigeproject omdat de totale opbrengst in volume zeer beperkt is (zoveel oude bomen zijn er nu ook weer niet). Reken daarbij nog eens het volledige productieproces, het bottelen, de marketing, de logistiek, onderhoud boom en goedkeuringen. Akkoord, andere olijfolies hebben die vaste kosten ook, maar als je die vaste kost kan verdelen bij grote volumes of kleine volumes dan maakt dit echt wel een verschil. Maaaar... Het resultaat is goddelijk.
Pujje is ontstaan uit de liefde van drie jonge mensen voor hun land. Ze zijn een agronoom en agrarisch ondernemer gespecialiseerd in de productie van olijfolie en voedsel. Een manager die met succes de leiding heeft over zijn familiebedrijf en, last but not least, een communicatiedeskundige met een aangeboren voorliefde voor marketing. Een geweldige mix van expertise, managementvaardigheden en creatieve energie bracht een olijfolie van uitstekende kwaliteit tot leven, een zeldzaam geschenk om op tafel te brengen, verrassend voor het oog en voor de gehemelte. De grote aantrekkingskracht en originaliteit van dit project is te danken aan een uitzonderlijke zorg voor elk klein detail. Het unieke karakter ervan is het resultaat van de beste kwaliteit die samengaat met een gedurfd ontwerp.
KLEURCODE:GOUD
© 2024 www.delicatefood.nl - Powered by Shoppagina.nl