Mussini Balsamico 2 Munten 7 Jaar, 250 ml.
Deze zeven jaar oude balsamico van Mussini is het meest geschikt om te gebruiken over salades, en om stoofschotels mee op smaak te brengen. Wat van deze balsamico bij je stoofvlees en je weet niet wat je proeft! Hij heeft een complexe smaak en als je goed proeft herken je er bosbessen in. Hij is hoog in het zuur omdat hij slechts zeven jaar gerijpt heeft, en minder zoet dan een oudere balsamico azijn. Door zijn frisheid is hij goed te combineren met allerlei soorten olijfolie en kun je hem iedere dag gebruiken. Hij gaat goed samen met tomaten en gegrilde perziken, en smaakt perfect bij een overheerlijke Italiaanse broodsalade.
De familie Mussini heeft een zeer uitgebreide lijn met balsamico azijnen. De jongste zijn 7 jaar oud en de oudste hebben maar liefst 100 jaar gerijpt op hout. Hoe ouder een balsamico, hoe zoeter hij wordt. Wij raden je een balsamico azijn van 7 of 9 jaar aan om te gebruiken over salades, in combinatie met een mooie olijfolie. Een 12 jaar oude balsamico is al iets zoeter en dikker van smaak, hierdoor erg lekker bij gegrilde groenten, rucola met kaassnippers en een stukje vlees. Vanaf 15 jaar wordt een balsamico intenser en krijgt hij die herkenbare zoete diepgang. Op dat moment is hij ideaal om te serveren bij rood fruit, een stukje echte Parmezaanse kaas of over een stukje lichtgebakken eendenborst.
© 2025 www.delicatefood.nl - Powered by Shoppagina.nl