Mussini Balsamico Azijn 25 Jaar,100 ml.
Dit is een 25 jaar oude Aceto Balsamico Tradizionale di Modena. Een pronkstuk, zo noemen wij hem zelf. Het is een dikke, stroperige balsamico boordevol smaak. Door zijn zoete toetsen is hij ideaal te gebruiken in speciale gerechten. Denk aan combinaties met oude brokkelkaas, mooie stukjes rood vlees of aan een carpaccio van sint jacobsschelpen. Deze Italiaanse klassieker bezit zoveel kracht, dat je aan een paar druppeltjes genoeg hebt. Een fantastisch product, dat met liefde en volgens traditie voor je wordt gemaakt.
De familie Mussini heeft een zeer uitgebreide lijn met balsamico azijnen. De jongste zijn 7 jaar oud en de oudste hebben maar liefst 100 jaar gerijpt op hout. Hoe ouder een balsamico, hoe zoeter hij wordt. Wij raden je een balsamico azijn van 7 of 9 jaar aan om te gebruiken over salades, in combinatie met een mooie olijfolie. Een 12 jaar oude balsamico is al iets zoeter en dikker van smaak, hierdoor erg lekker bij gegrilde groenten, rucola met kaassnippers en een stukje vlees. Vanaf 15 jaar wordt een balsamico intenser en krijgt hij die herkenbare zoete diepgang. Op dat moment is hij ideaal om te serveren bij rood fruit, een stukje echte Parmezaanse kaas of over een stukje lichtgebakken eendenborst.
© 2025 www.delicatefood.nl - Powered by Shoppagina.nl