Willie's Cacao Sambirano Gold Madagascan 71%, 50 gram.
Deze reep is gemaakt van cacaobonen uit de Sambirano-vallei in Noord-West Madagaskar. Madagaskar is beroemd om zijn opmerkelijke biodiversiteit. Veel van de planten en dieren die hier leven zijn uniek voor het eiland dat bekend staat om zijn superieure cacao. De bonen produceren een chocolade met een heerlijke smaak vol met sappige zomerfruit.
Er is maar één gebied in Madagaskar - in het noorden van het land, ten noorden en ten zuiden van de rivier Sambirano, waar cacao vandaan komt. De cacao is er zo'n 100 jaar geleden terecht gekomen vanuit Venezuela. Na de planting ontwikkelde de cacao zijn eigen specifieke smaak.
De nieuwe bonen werden geëxporteerd door Millot in Ambanja, die verantwoordelijk was voor het drogen en fermenteren van de bonen die werden geproduceerd in dit gebied. De Millot plantage begon met het produceren van de cacao in de jaren 20 en is beroemd om zijn fijne smaak bonen die gebruikt worden door een aantal van de meest bekende chocolatiers. De plantage is open voor bezoekers en wordt vaak vermeld als een van 's werelds top plantages.
Willie Harcourt-Cooze is de man achter Willie's Cacao en bekend van het Engelse programma Channel 4 Wonky Chocolate factory met de serie Willie's. De passie voor chocolade is ontstaan uit liefde voor het avontuur. Het begon met het verbouwen van de eerste cacao in Venezuela, zo'n 20 jaar geleden. Vervolgens werd de speurtocht verder gezet naar de beste cacao uit de wereld.
Cacaobonen hebben net zoals verfijnde wijnen hun eigen individuele smaken, geboren uit hun dna, bodem en klimaat. Daarom is William gestart om repen van single estate cacao te maken volgens het concept ‘bean to bar’. Het gehele proces van de boon, het roosteren tot aan de reep is in handen van Willie’s Cacao zelf. Deze prachtige producten worden in Devon in kleine series gemaakt.
De filosofie van William is dat iedereen, waar en wanneer dan ook, moet kunnen genieten van een goed en puur stuk chocolade. Als het aan William ligt is deze chocolade straks van high end store tot supermarkt terug te vinden.
William schreef ook 2 boeken over chocolade. De 'Willie's Chocolate Bible' is voor alle chocolade romantici van de wereld. Geweven in het verhaal is de zoektocht van Willie's om de beste chocolade te maken in de wereld. In het boek zijn meer dan 150 originele en klassieke chocolade recepten beschreven. Van koekjes en cakes of ijs en pudding is dit essentieel leesmateriaal voor chocolade liefhebbers overal ter wereld.
Hij is ook de schrijver van het boek Willie's Chocolate Kookboek. Een boek bestaande uit twee delen. Enerzijds om te watertanden en anderzijds het verhaal over de droom van William.
KLEURCODE:ZWART
© 2025 www.delicatefood.nl - Powered by Shoppagina.nl